Зимни спортове

 

1. Този раздел важи за следните спортове: ски алпийски дисциплини, биатлон, ски бягане, свободен стил, северна комбинация, шорттрек, ски скокове, сноуборд и бързо пързаляне с кънки.

2. Резултатите от състезанието ще се считат за валидни, ако същото е обявено за валидно състезание в съответната категория от управляващата асоциация на този спорт. Това важи, в случай че дадено събитие е скъсено, например се състои само от един тур/скок вместо два, или дадено събитие е преместено на друго място.

3. В случай на прекъснати/незавършени събития, всички оферти, чийто резултат вече е определен преди прекъсване на играта и евентуалното й продължаване не би могло да доведе до различен резултат, се считат за валидни и ще бъдат уредени по съответния начин.

4. Всички оферти ще бъдат обявени за невалидни, ако първоначалният/обявеният формат на дадено събитие е напълно променен, като например размера на шанцата при ски скоковете, стила в ски бягането и т.н.

5. 7777.bg си запазва правото да приложи Правило 4 на Татерсал в случай на нестартирал участник при оферта за „Групов залог“ („Най-добър от Х“).

6. Офертите, свързани със специфични събития от зимните спортове (с изключение например на залозите, отнасящи се до цялостно класиране, олимпийски игри, световни и континентални състезания), се предлагат с изричното условие, че конкретното събитие ще бъде следващото събитие, проведено в конкретния спорт/дисциплина. Ако конкретното събитие бъде преместено по някаква причина и съвсем сходно събитие за въпросния спорт/дисциплина се провежда на същото място, започващо след не повече от 72 часа, залозите ще са валидни за следващото планирано събитие в този спорт/дисциплина. Така например, ако са насрочени две отделни състезания от същия спорт/дисциплина за петък и събота и състезанието в петък е преместено в събота или неделя, залозите за състезанието в петък ще бъдат уредени в съответствие със следващото насрочено събитие, в този случай съботните състезания. В случаите, когато е планирано само едно събитие в конкретния спорт/дисциплина и времето за начало е преместено с по-малко от 72 часа, залозите остават валидни и ще бъдат уредени съответно. Ако нито едно събитие със същите (сходни условия) не бъде проведено в рамките на 72 часа след първоначално планираното време, залозите ще бъдат уредени като невалидни.

7. В „Хед-ту-Хед“ между двама или трима участници, поне един от вписаните участници трябва да завърши финалното бягане/етап/скок, за което се отнася залогът, за да се считат залозите за валидни. Тази разпоредба не е приложима за състезания по ски-бягане, които включват различни елиминационни етапи, както и за ски скоковете. В такива случаи, уреждането ще се основава на официалното класиране, независимо от това дали някой от вписаните участници завършва крайното бягане/етап/скок.