Тенис и ракетни спортове

 

1. Всички залози ще останат валидни, ако мачът/офертата се играе в рамките на турнира, независимо от всички промени (преди или по време на мача) в условията (вътрешни/външни) и/или типа на настилката, освен ако не е договорено друго.

2. Оферти за залог „Мач“ се основават на общия принцип на протичане на турнира или победа в турнира, в зависимост от това за коя фаза от състезанието се отнася мачът. Играчът/отборът, класирал се за следващия рунд или спечелил турнира, се счита за победител в залога, независимо от продължителността на мача, оттеглянията, дисквалификациите и т.н. Тези залози изискват поне един приключен сет, за да са валидни.

3. Офертите „Над/Под“ и „Хендикап“ за незавършили мачове, чийто резултат вече е определен преди прекъсване на играта и/или където евентуално продължаване на играта не би могло да доведе до различен резултат за въпросните оферти, ще се уреждат въз основа на резултата, постигнат до прекъсването. За изчисляването на тези уреждания, минималният брой събития, които са били необходими за естествено приключване на офертата, ще бъдат добавени, както е необходимо, в зависимост от броя сетове, за които е планиран мачът. Ако това изчисление доведе до ситуация, в която никакви възможни промени не биха повлияли на резултата на офертата, тя ще бъде уредена като такава. Следните примери могат да се вземат предвид: 
• Пример 1 – „Над/Под“: възниква оттегляне в мач с три планирани сета при резултат 7-6, 4-4. Офертите: „Общо сетове в гейма 2 – 9.5“ (или всички линии, по-ниски от тази сума) и „Общо геймове, изиграни в мача – 22.5“ (или всички линии, по-ниски от тази сума) ще бъдат уредени със залози „Над“ като печеливши и залози „Под“ като губещи. Залози на линии, по-високи от тази, ще се счетат за невалидни.
• Пример 2 – „Хендикап“: възниква оттегляне в началото на 3-тия сет в мач, планиран да се играе в 5 сета, при резултат 1-1. Залози на +2.5/-2.5 сета ще се уреждат съответно като печеливши и губещи. Оферти на всички линии, по-ниски от тази сума, ще се уреждат като невалидни.

4. Всички залози за „Точен резултат“ (а именно „Залагане на сет“ и „Залагане на гейм“), „Четни/Нечетни“ и тези оферти, отнасящи се до победител в определен етап от мача (напр. „Кой играч ще спечели първия сет?“ и „Сет 2 – Гейм 6: Победител“), изискват съответната част от мача да е завършена.

5. Всички видове оферти, които не са посочени по-горе, изискват поне един сет да бъде завършен, за да са валидни залозите, с изключение на тези оферти, чийто резултат вече е определен преди прекъсването на играта и евентуално продължаване на играта не би могло да доведе до различен резултат.

6. В мач по двойки всички залози ще бъдат обявени за невалидни, ако някой от посочените играчи бъде сменен.

7. Всяко позоваване на „Големия шлем“ ще се основава на турнирите за този конкретен сезон, дефинирани от ITF (Международна тенис федерация), независимо от промяна на мястото на срещите, датата или други промени.

8. Освен ако не е изрично упоменато друго, всички залози за мачове от Купата Дейвис ще бъдат невалидни, в случай че се вземе решение мачът да се играе във формат, различен от „Най-доброто от 5 сета“ (напр. „Най-доброто от 3 сета“).

9. Оферти, свързани с Купата Дейвис, се предлагат с изричното условие, че конкретният съпоставителен залог (match-up) ще е част от т.нар. „rubber“ мачове (решаващи мачове за победа след равенство между същите участници) за следващата достъпна сесия за индивидуални играчи, която обикновено се състои от два мача на индивидуални играчи за сесия. Всички залози ще бъдат отменени за мачове, които са предназначени за първия или втория решаващ победата мач („rubber“) (обикновено срещи на индивидуални играчи в петък), в които вписаните играчи са сменени, независимо от факта, че същата среща в действителност може да се случи по време на други съпоставителни залози (match-up) на същия рунд/равенство.

10. Резултатите, постигнати в „Про сет“, са валидни само за следните оферти: „Мач“, „Хендикап на сет“, „Залагане на сет“ и „Общо сетове“. Всички останали видове оферти ще се уреждат като невалидни, с изключение на офертите, чийто резултат вече е определен.

11. В случаите, когато организационният комитет/федерацията използва „Мач тайбрек“ като решаващ фактор при определянето на резултата от мача, въпросният „Мач тайбрек“ ще се счита само за 1 „игра“, както е приложимо. (Пример: мач със следните резултати: 6-4 (Сет 1), 2-6 (Сет 2) и 10-8 (Мач тайбрек) ще доведе до следното: участник/отбор A печели 9 гейма (6+2+1), докато участник/отбор B ще се счита за спечелил 10 (4+6+0).