Баскетбол

 

1. Залог на баскетбол се определя въз основа на резултата след така нареченото допълнително време (оувъртайм), освен ако не е посочено друго.

2.  Залозите, които се отнасят до резултат от мача (като например „Moneyline“) при равенство, което е решено за два или повече съпоставителни залога (match-up),  ще имат невалидна оферта „Включително допълнителното време“, ако мачът е завършил наравно и не е играно повече в този конкретен мач.

3. При равенства с няколко етапа, всички точки, събрани по време на всеки период от допълнително време, ще се вземат предвид за окончателното уреждане на този конкретен мач.

4.  Оферти, отнасящи се до индивидуални представяния на играчи в една среща (напр. Брой точки, отбелязани от Играч X) или противопоставяне на представянията на 2-ма играчи в течението на среща (напр. Играч X или Играч Y ще спечели повече борби), изискват изброените играчи да изиграят активна роля по-нататък в приложимата среща, за да бъдат валидни залозите.

5. Всички залози, отнасящи се до съставни елементи на турнира (като напр. точки, овладявания (на топката), асистенции и т.н.) ще се уреждат на базата на официалната статистика на управляващата асоциация. Освен ако не е посочено друго, натрупаните суми от тези залози ще включват евентуални продължения (напр. допълнително време/оувъртайм).

6. Всички оферти за "мач" на НБА и НКАА ще се считат за валидни само ако в 4-тата четвърт/2-рото полувреме са останали по-малко от 5 минути от насрочената игра. Изключение ще бъде направено за тези оферти, чийто изход е бил решен преди прекратяването и не може да бъде променен, независимо от бъдещи събития, които ще бъдат уредени според решения резултат.

7. Освен ако изрично не е посочено друго или не се съдържа в характеристиките на офертата, уреждането на Сезонни залози ще е базирано на класификациите, дефинициите и правилата на тай-брека според NBA.com или официалния уебсайт на състезанието.

8. Сезонни залози, независимо дали те включват резултати получени по време на Плейофите или по друг начин, както и оферти отнасящи се представянията на конкретни отбори или играчи, ще останат валидни независимо от евентуални сделки с играчи, ходове на отбори, промени на имената, промяна на продължителността на сезона или на плейофния формат по което и да е време през сезона.

9. Оферти, отнасящи се до индивидуални представяния (напр. Брой отбелязани точки от Играч X по време на Плейофите) или противопоставяне на представянията на 2-ма играчи за определен период/състезание/сезон (напр. Играч X или Играч Y ще вземе повече борби по време на Редовния сезон), изискват всички изброени играчи да бъдат активни участници в поне още една среща, приложима за офертата, след приемането на залога, за да останат валидни залозите. Ще се считат за невалидни залозите, направени след някои новини, които могат потенциално да намалят броя мачове в състезанието, в които даденият играч има право да участва (напр. контузия, трансфер, новини за сделка), тъй като по този начин се променят дори само теоретично коефициентите в полза на някой конкретен изход без да се коригират въпросните коефициенти, за да се отрази текущото състояние на залога.

10. Залози на Двоен резултат (т.е. Прогнозиране на резултата на полувремето, съчетано с резултата на края на 4-тата четвърт) няма да взимат под внимание резултатите, получени в Продълженията.

11. Освен ако не е посочено друго във връзка с офертата за залог, залозите за резултати, свързани с 2-рото полувреме, ще взимат под внимание само точки и събития, които са събрани/получени по време на определения период и няма да взимат под внимание точки и събития, които са събрани/получени в евентуални Продължения.

12. За оферти, които се отнасят до представянето на отбор(и) през определен период от време (напр. Брой победи в Редовния сезон за Отбор X или Отбор да спечели най-много срещи от Редовния сезон), залозите ще останат валидни ако някой посочен отбор изиграе по-малко срещи отколкото са били първоначално предвидени, за даденост, че броят срещи, които даденият отбор е пропуснал, няма да повлияе на резултата/изхода на офертата. Следният пример е предоставен като обща насока как тези залози ще бъдат разглеждани в случай на сравними ситуации:
Оферта за това Отбор X да спечели Над 9.5 срещи от Редовния сезон ще се урежда:
*с НАД ако даденият отбор изиграе 1 среща по-малко от първоначално предвидените и завърши програмата на Редовния си сезон с 10 или повече победи;
*с ПОД ако даденият отбор изиграе 1 среща по-малко от първоначално предвидените и завърши програмата на Редовния си сезон с 8 или по-малко победи;
*като АНУЛИРАН ако даденият отбор изиграе 1 среща по-малко от първоначално предвидените и завърши програмата на Редовния си сезон с точни 9 победи.

13. За целите на уреждането, "дабъл-дабъл" се счита за направен ако играчът запише 10 или повече в поне 2 от тези категории в един мач (вкл. и евентуално продължение): Отбелязани точки, Спечелени борби, Асистенции, Откраднати топки и/или Чадъри. "Трипъл-дабъл" се счита за направен ако играчът запише 10 или повече в поне 3 от гореспоменатите категории в един мач (вкл. и евентуално продължение).