Футбол по австралийски правила

 

1. Освен ако изрично не е посочено друго, ако мач или друг указан период (напр. 1-во полувреме, 3-та четвъртина и т.н.) завърши наравно, всички залози ще се уреждат съгласно т.нар. правило „dead-heat“ (равенство). В такъв случай печалбата се изчислява, след като коефициентите се разделят и след това умножат по залога, независимо дали нетната печалба е по-малка от залога на титуляря на сметка.

2. Освен ако изрично не е посочено друго, всички залози, отнасящи се до мачове, ще се уреждат според резултата в края на 4-та четвъртина (редовно време).

3. Всички залози, отнасящи се до представянето на играч, както и залозите „Хед-ту-Хед“ и „Над/Под“, включващи представянето на един или няколко играчи в един мач/събитие, се считат за валидни, при условие че посочените играчи играят от самото начало на мача.

4. Залози за първи голмайстор в мача/1-та четвъртина ще се връщат за играчи, които не са в стартовата 21. При залозите за първи голмайстор в мача не е необходимо голът да бъде отбелязан в 1-та четвъртина. Всички залози ще се считат за невалидни, ако във вписания период не бъде отбелязан гол.

5. Първи голмайстор във 2-та, 3-та или 4-та четвъртина – всички залози са валидни, независимо от участието на играча (или липсата на такова) във вписаната четвъртина и мача. Всички залози ще се считат за невалидни, ако във вписаната четвъртина не бъде отбелязан гол.

6. Залогът „Wire-to-Wire“ се отнася до това кой отбор (ако има такъв) води мача в края на всяка четвъртина.

7. Ако е необходимо преиграване/допълнителни мачове за определяне на място в класирането, победител в лигата и т.н., крайните резултати от тези преигравания/допълнителни мачове ще се използват при уреждане на съответната оферта за залог.

8. При залагане на мач на „Гранд финал“ (Големият финал) залогът е ограничен до предстоящия мач, който ще се играе, или до текущия мач, ако се залага на живо. Залозите няма да важат за преигравания и за последващите мачове ще се добави нов пазар.

9. При уреждане на оферти, които се отнасят до представянията на двама/два или повече играчи/отбори в определен период от време/определено състезание, фазите на елиминации по време на „Финалите“ ще се вземат предвид при уреждането на залога. Ако два отбора бъдат елиминирани на един и същ етап, отборът, класирал се по-напред в класирането на АФЛ в края на редовния сезон, ще се счита за отборът, постигнал по-добро класиране.

10. Всички залози са валидни, независимо от промяна на мястото на срещата.