43-годишният Асен Найденов от София спечели джакпота в „Лото 6 от 47“

10.01.2020

Щастливецът е попълнил шестте късметлийски числа онлайн на  7777.bg

Асен Найденов от София е късметлията, който в навечерието на 2020 година спечели джакпота от 2 000 000 лева, включващ къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай в играта „Лото 6 от 47“. Участникът позна и шестте печеливши числа в тегленето на 30 декември миналата година и стана милионер.

Асен е на 43 години. По професия е международен шофьор, като пътува до Франция и Италия. Късметлията е попълнил числата онлайн на 7777.bg. Играл е със залог от 2 лева на своя смартфон. Щастливата комбинация, която му донесе джакпота, е съставена от числата: 2, 8, 12, 17, 21 и 24. Първите три числа са рождени месеци - неговият, на жената до него и на кучето им. Останалите три са рождените им дати - 17 на домашния любимец, 21 на Асен и 24 на жена му.

„Еуфорията и щастието бяха много големи. Скоро започнах да изпробвам късмета си онлайн, защото е по-удобно. Не съм очаквал, че ще ми се случи такова нещо“, каза късметлията. Той сподели, че в началото близките му са се шегували с него дали е пуснал числата.

В съдбоносната вечер Асен е гледал тегленето. „Видях как едно по едно излизат моите числа и се зарадвах много. Емоциите в този момент са неописуеми“, призна той.

Щастливецът все още не е мислил за какво ще похарчи парите. „Моята жена иска къща на морето. Това ще е най-хубавото вложение, за да има лятото къде да отидем и да си почиваме колкото поискаме“, каза Асен. Той е категоричен, че на този етап ще продължи да работи. „Обичам да пътувам и работата ми харесва“, каза с усмивка милионерът.

Джакпотът в играта „Лото 6 от 47“ е презареден. Тегленията за 2 000 000 лева, включващи къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай са всяка вечер в централната емисия новини на NOVA.