Национална лотария стана генерален спонсор на ПФК „Левски”

09.07.2019

Национална лотария ще бъде официален спонсор на ПФК „Левски”. Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия „Ружомберок”.

Спонсорството е част от дългосрочната политика на Национална лотария активно да подкрепя развитието на българския спорт. В рамките на съвместното партньорство ще бъдат осъществени редица интересни проекти, свързани с развитието на детско-юношеската школа на клуба и мотивацията на младите да спортуват.

„Радваме се, че Национална лотария ще подкрепи един от най-обичаните български клубове. Много ни допадна стратегията на „Левски“ за развитието на отбора и спорта в страната. Тя съвпада и с нашата политика, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи спортни успехи“, заяви Милен Ганев, управляващ съдружник на Национална лотария.

„С Национална лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем „Левски“ към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 г. Това партньорство е много повече от спонсорски договор – това е социален проект, чиято цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта, и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира, да се докосне до "синята" магия и да подкрепя любимия отбор“, каза изпълнителният директор на ПФК „Левски” Павел Колев.

Новите екипи с логото на 7777.bg на гърдите бяха представени от футболистите Николай Михайлов, Станислав Иванов, Дени Алар и Хали Тиам в официалния магазин на ПФК „Левски“. Клубът се връща към корените си, като легендарното „Л“ се появява отново на фланелките. От вътрешната им страна пък стои първият печат на „Левски“ в историята му. Има и жълто-червено райе, посветено на първите цветове на клуба. Имената на играчите ще са изписани на кирилица в българското първенство, а в евротурнирите ще са на латиница.