Сила и спортен хъс на първия градски фестивал по стрийт фитнес и паркур

22.04.2019

Национална лотария продължава подкрепата си за провеждането на верига турнири в цялата страна

Огромен интерес предизвика първият фестивал по стрийт фитнес и паркур, който се проведе навръх Цветница в Княжеска градина. Участниците показаха завидни умения, сила и спортен хъс пред погледите на десетки любители на атрактивните градски спортове.

И през тази година Национална лотария e партньор на спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут - България” за провеждането на състезанията в цялата страна.

За първи път хитовете в градските дисциплини – стрийт фитнес и паркур - фри рън се включиха във фестивала „Спортувай в твоя град“, който е част от инициативата „София – европейска столица на спорта“. Легендарният гимнастик Йордан Йовчев, който с личния си пример мотивира младите хора да спортуват, откри фестивала. Той също демонстрира впечатляващи умения в зоната за стрийт фитнес пред погледите и овациите на многобройните зрители и гости.

„Броят на активно спортуващите стрийт фитнес нараства. Младежите се интересуват силно от това как се тренира, какви упражнения да правят и как да подобрят физическото си състояние. Смятам, че личния пример е много важен. Когато си сред тях, те черпят информация много по-лесно, мотивират се повече и искат да се представят добре. Това е един от спортовете, в които се вижда абсолютен прогрес благодарение на хората, които ни помагат, на спонсорите и разбира се на Национална лотария. Най-хубавото е, че в стрийт фитнеса всички са едно голямо семейство - подкрепят се и са приятели в живота“, каза Йордан Йовчев.

Той е председател на първия спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут - България”. Клубът членува в Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника (WSWCF).

Тази година ще се проведат 20 състезания по стрийт фитнес в различни точки на България. С подпомагането на турнирите Национална продължава своята инициатива под надслов „Подкрепя таланта“, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи успехи.