Легендарният Христо Стоичков представи биографичната си книга

05.11.2018

Национална лотария подкрепи издаването на биографията на великия футболист

Легендата Христо Стоичков представи официално своята биографична книга „Христо Стоичков. Историята“. 400 страници лични истории за живота и кариерата на най-големия български футболист - с твърди корици и цветни снимки.

„Благодаря на всички, които в последните две години работиха за тази книга. В нея исках да обясня всичко това, което се изказа в годините - къде истина, къде неистина. Исках веднъж завинаги да се спрат спекулациите какво е Христо Стоичков на терена и извън терена. Вътре нещата са направени така, както аз съм ги изживял, както съм ги чувствал“, каза Христо Стоичков.

Официалната биография на Камата е написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков. Специален гост на представянето беше футболният съдия Урисар Аспитарте, настъпен от Христо Стоичков по време на превърналия се в легенда мач от 1990 г.

„Този продукт е направен и за младото поколение. Да я прочетат, да вникнат и да видят, че този път, който съм извървял, е с много труд, с много лишения. Тази „Златна топка“ не е моя, а на цяла България. На всички мои колеги, на приятели, семейство, родители, на всеки един“, каза още Стоичков.

За Национална лотария беше чест и удоволствие да подкрепи Христо Стоичков в издаването на книгата, събрала целия му живот. В нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, допуска публиката близо до себе си. „Христо Стоичков. Историята“ е на пазара вече от няколко дни.