Верига турнири по стрийт фитнес се провеждат с подкрепата на Национална лотария

22.10.2018

България се гордее с два медала от Световното в Москва през 2018 г.

Национална лотария продължава подкрепата си за провеждането на верига от турнири по стрийт фитнес в цялата страна. В състезанията участват любители и състезатели от Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут - България”. Спортистите ни дадоха нов повод за национална гордост, като спечелиха два медала на Световния шампионат по стрийт фитнес в Москва.

Клубът членува в Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника (WSWCF), а негов президент е легнадарният гимнастик Йордан Йовчев.

Стрийт фитнесът е сравнително нов, но бързо развиващ се и атрактивен спорт. С подпомагането на турнирите  Национална лотария продължава своята инициатива под надслов „Подкрепя таланта“, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи успехи.

А постиженията на нашите талантливи момчета и момичета не закъсняват. В началото на септември България спечели два медала от Световното първенство по стрийт фитнес в Москва през 2018 г. - сребърен и бронзов. През 2017 г. отново имаше български представители на световното първенство, които също се върнаха с медали.