Най-тежкият съперник в кариерата на Джошуа

12.09.2018

Един от най-чаканите боксови мачове през 2018 г. е този между Антъни Джошуа и Александър Поветкин. Двамата олимпийски шампиони, направили солидна кариера и като професионалисти, се изправят един срещу друг на 22 септември на стадион „Уембли“ в Лондон.

28-годишният британец е непобеден вече 21 срещи, всяка от които бе във Великобритания. Той е актуалният носител на поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). 39-годишният Поветкин пък има 34 успеха и само една загуба от Владимир Кличко през 2013 г.

„Поветкин е най-тежкият съперник в цялата досегашна кариера на Джошуа, която включва мачове с Владимир Кличко, Дилиън Уайт и Джоузеф Паркър – смята бившият световен шампион Дейвид Хей. – Кариерата на Александър като аматьор е по-добра. Той е олимпийски, световен и европейски шампион. Боксира се много по-отдавна от Джошуа, по-голям е с няколко години и е много солиден боец. Единствената загуба на Поветкин по точки е срещу Кличко, при това в най-силните години на украинеца. А когато Кличко се изправи срещу Джошуа, по мое мнение, не бе на нивото на онзи, който срещна Поветкин. Руснакът е гладен за победи.“

Ако Джошуа запази титлите си, ще трябва отново да започне тяхната защита. За тази на IBF официален претендент може да стане Кубрат Пулев, ако запише победа над Хюи Фюри на 27 октомври в „Арена Армеец“ в София.

Депозирай