Национална лотария в подкрепа на българското образование

20.11.2016

Национална лотария дари таблети на всяко едно от 155-те деца в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Ветрен, както и 72 таблета на 202 ОУ „Христо Ботев“ в село Долни Пасарел.

Инициативата е част от цялостната социално отговорна политика на Национална лотария за подпомагане и развитие на българското образование. Тя цели да осигури възможност на учениците да използват модерните технологии в клас и да придобиват нови знания и умения чрез тях.

Водещият Захари Бахаров посети ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Ветрен и връчи таблетите на любознателните ученици и директора Лена Парова.

„За нас това е една искра, която ще бъде запалена и нашият огън ще започне да гори още по-силно. Бяхме си поставили цел за две години да въведем технологиите в нашето училище. Благодарение на Национална лотария ще успеем да реализираме целта си само за няколко месеца. Благодарим Ви, че подкрепяте българското образование“, каза директорът на училището Лена Парова.

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ има 175 годишна история. Училището реализира и участва както в национални, така и в международни проекти. В него умело се съчетават традиционните с иновативните методи на преподаване.

Национална лотария даде своя принос за по-увлекателен учебен процес чрез интегрирането на новите технологии и в 202 ОУ „Христо Ботев“ в село Долни Пасарел. Водещaта Рая Пакова връчи 72 таблета на учениците и директора на училището, което е със статут на защитено, Даниела Иванова.

„Ние сме повече от щастливи, че имаме възможност да си сътрудничим и да работим с хора, които искат да допринасят за бъдещето на децата и в този смисъл бъдещето на България. Това, което ни вълнува като учители е възможността да доближим съвременните ИТ технологии до класната стая и сме благодарни на Национална лотария за дарението“,  каза директорът на училището Даниела Иванова.

Национална лотария ще продължи да подкрепя стремежа на българските деца към знания и да подпомага развитието на младото поколение и българското образование.